Project Description

Klik hier

bekijk hier de
digitale versie

Aandacht voor naasten van kankerpatiënten bij therapie William Yang

NIJMEGEN – De William Yang Foundation organiseert een nieuwe cyclus van 3 middagen rondom het thema ‘Voeding’.
De 1e middag, die in het teken staat van naasten en partners van ernstig zieken, vindt plaats op 1 oktober in Centrum de Appel aan de Groesbeekseweg.

De Nijmeegse therapeut en yoga- en meditatieleraar William Yang richtte in 1990 het Taborhuis op, waar psychologische zorg voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten werd geboden.

Niet vergoed
Door veranderingen in de vergoedingsregels van de geestelijke gezondheidszorg, moest Yang vorig jaar het Taborhuis verlaten. Zijn niet-wetenschappelijk bewezen therapieën werden niet meer vergoed. Vanuit de William Yang Foundation, waarbij Yang nauw betrokken is, organiseert De Appel nu bijeenkomsten voor kankerpatiënten en hun naasten.

Meditatie
Tijdens de middagen kunnen deelnemers onder meer een workshop meditatie of massage volgen. Ook worden er op allerlei manieren ervaringen gedeeld.

Nijmegen – De William Yang foundation organiseert een nieuwe cyclus van drie middagen rondom het thema ‘voeding’. De eerste middag, die in het teken staat van naasten en partners van ernstig zieken, vindt plaats op 1 oktober in het Centrum de Appel aan de Groesbeekseweg. De Nijmeegse therapeut en yoga- en meditatieleraar William Yang richtte in 1990 het Taborhuis op waar psychologische zorg voor kankerpatiënten en naasten werd geboden. Door veranderingen in de vergoedingsregels van de geestelijke gezondsheidszorg moest Yang vorig jaar het taborhuis verlaten. Zijn niet wetenschappelijke bewezen therapieën werden niet meer vergoed.

Vanuit de William Yang Foundation, waar Yang nauw betrokken is, organiseert de Appel nu bijeenkomsten voor kankerpatiënten en hun naasten. “We willen met deze bijeenkomsten de naasten van mensen die ziek zijn begeleiding bieden”, zegt Lidwien Appels, coördinator van Centrum de Appel. “Het is van groot belang dat zij niet onderuit gaan, zeker in een tijd waarin de politiek oproept tot een participatiesamenleving”, zegt Appels. “Naastenzorg is echter geen core business voor de reguliere zorg. Door de veranderende regels zijn er gaten gevallen. Die proberen we op te vullen.”

Tijdens de middagen kunnen deelnemers onder meer een workshop medidatie of massage volgen. Ook worden er op allerlei manieren ervaringen gedeeld.
De stichting steunt fiancieel op een ‘carrousel van goodwill‘, zoals Appels het noemt.
“We willen los staan van alle systemen in de zorg”.

Aanmelden kan nog via williamyangfoudation@gmail.nl. Er wordt om een vrijwillge bijdrage gevraagd.